dimecres, 22 de setembre del 2010

6 mites sobre els polls

Ja fa uns dies , quan vam crear la pàgina del facebook de farmàcia sole , vàrem penjar un link de la pàgina del Col.lègi de farmàceutics de Barcelona...però ara que ja tenim blog em sembla interessant donar a conèixer 6 mites sobre els polls :

  1. els polls  volen :els polls no poden saltar, s'arrastren. Això significa que els polls passen d'un cap a l'altre per contacte, mentres els nens juguen, intercanvien cromos, fan un puzzle o bé a través d'intercanvi peces de roba com gorres o bufandes.

  2. els transmeten els animals: els polls parasiten exclusivament al home, només es trensmeten de persona a persona, per tant , ni desparasitar animals ni netejar afons la casa són mitjans eficaços per evitar l'infestació dels polls .

  3. infesten a persones brutes o de baixa classe social:les llemineses fixen al cabell gràcies a una substancia que segreguen que és insuluble en aigua i sabó.Tampoc és cert que prefereixen els caps més nets. El que si podem afirmar és que els cabells grassos estan menys infestats ja que als polls no els hi agrada el greix .

  4. només afecten als nens,és més freqüent en nens en edat escolar o que van en guarderies però també poden viure sense problema en adults.

  5. transmeten malalties:els polls que actuen al cuir cabellut no produeixen malalties , el que si que ho pot fer és l'anomenat poll del cos ,però en tot cas es tracta d'un altre paràsit.
  6. els tractaments es poden utilitzar de forma preventiva :és un error utilitzar tractaments químics quan no hi ha infestació , amb això el que estem fent és generar resistències. Només hem d'aplicar tractament per a tractar una infestació.

Després de tot aquest rotllo us deixo un enllaç per a poder veure un video on us donaran més informació , clica aquí.

Només per si voleu estar a la última sobre el tema , existeix un terme "WET COMBING" (molt de moda als EUA) és una mesura de prevenció de la pediculosi, consisteix en  que  els nens ,a partir dels 7 anys ,aprenen una tècnica per a pentinar-se amb una pinta especial per als polls ( liendrera) després de la dutxa amb el cabell mullat ja que el poll té menys mobilitat .
espero que us sigui d'utilitat.
fins aviat.

1 comentari:

  1. Molt adient aquesta informació. Precisament avui han donat a l'escola un tríptic al respecte.

    ResponElimina

no siguis tímid i deixa'ns un comentari , la teva opinió ens interessa...